2007 р. Захоплено приміщення національного заповідника у Переяславі

Журнал “Музеї України”

Дата: 28.07.2007

Музейники знову б’ють на сполох. Група бойовиків УПЦ МП захопила приміщення церкви, де знаходиться музей Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”. Щойно редакція журналу “Музеї України” отримала такого листа:

“Органи державної влади!

Допоможіть працівникам Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” звільнити Музей українського одягу Середньої Наддніпрянщини від релігійної громади Московського патріархату на чолі з о.Анатолієм, що блокують роботу Музею та його працівників.

З 20.07.2007 р. по 26.07.2007 р. органи внутрішніх справ не реагують на заяву дирекції заповідника про захват музею. Просимо допомоги і осуду!!!”

Нагадуємо, Національний заповідник напряму підпорядкований Міністерству культури і туризму. Просимо Міністра культури Ю. Богуцького дати термінове доручення кумусь із заступників, який курує музеї, відірватися від зручного крісла, виїхати в Переяслав і розібратися. Те ж саме повинен зробити і апарат доблесного гуманітарного віце-прем’єра Д. Табачника.

Якщо факти підтвердяться – скоєно злочин. Напад на музей. Чому демонстративно не втручається міліція?

Що, знову вся надія на журналістів?

Джерело: “Музеї України”