Кам’янець-Подільський м

Широко відомий план Кам’янця гравера К.Томашевича датовано 1673 р. згідно висновків Я.Р.Дашкевича (Зображення Кам’янця-Подільського 70-х рр.17 – 18 ст. як історико-топографічне джерело. – “Проблеми історичної географії України”, К., 1991 р., с. 43 – 54).

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 2 ст. н.е. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець” [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Кляштор св.Яна побіжно згадано в 1702 р. [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.] – я думаю, так помилково названо один з відомих кляшторів.

Вірменська церква св.Хреста існувала в 17 ст. на полях вірменської громади на південний схід від міста. Зруйнована турками в 1621 р. ? [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 82].

Верховна Рада України постановляє (02.03.2000, № 1539-III): Включити у межі міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області 107,1 гектара земель Гуменецької сільради, 18,1 гектара земель Зіньковецької сільради, 26,9 гектара земель Слобідсько-Кульчієвецької сільради Кам’янець-Подільського району і затвердити межі міста загальною площею 2787,1 гектара.

Цифрова карта міста: .

В 1905 р. поруч існувало окреме село Видрівка (0.5 версти від кам’янця, 2.5 версти від Довжка) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд.губ.стат.комитета, 1905 г., с. 16].