Боришківці с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1405 р. На шляху з Оленівки до Боришковець знаходився кам’яний стовп. В плані – це квадрат зі стороною 4.5 аршини (3.2 м), заввишки 2.5 сажені (5.3 м). Він збудований з необробленого вапняку. Турецький сторожовий пункт ? [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 110].

Церква Різдва Богородиці заснована в 1722 р. – дерев’яна триверха споруда. Під час ремонту 1752 р. перероблена на одноверху. Закрита в 1890-х рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7].

Кор[оль] Володислав записує шл. Щукоцькому в 300 гр[ивень] Бакоту з приналежними селами, 3 лютого 1443 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].