Луганська область

Луганська область

Розмір зображення: 800:607 піксел

Указ Президії Верховної ради УРСР від 4.05.1990 р. про перейменування міста Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградської області – на Луганську

Враховуючи думку місцевих Рад народних депутатів, трудових колективів і громадськості Ворошиловградської області, Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (9169-XI 04.05.1990): Перейменувати місто Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградську область – на Луганську.

Ворошиловградська область виділена 3.06.1938 р. зі складу Донецької області. 5.03.1958 р. (на 5-у річницю смерті тов. Сталіна) область в порядку хрущовської десталінізації була перейменован на Луганську. 5.01.1970 р. в порядку брежнівської ресталінізації область була перейменована на Ворошиловградську (обратно взад). 4.05.1990 р. в порядку горбачовської десталінізації область була перейменован на Луганську.

Таблиця відповідності районів

Район 1966 р. Район 2020 р.