Київська область

Київська область

Розмір зображення: 800:579 піксел

Київська область утворена 27.02.1932 р. в числі перших областей України. Її границі часто змінювались.

В 1932 р. частина її території була передана до складу Харківської області, інша частина – до складу новоутвореної Чернігівської області. В тому ж 1932 р. до складу Київської області передано частину Вінницької області. В 1937 р. частини Київської області були передані до складу Вінницької області, Київської міської ради та новоутворених Житомирської і Полтавської областей. В 1939 р. частина території Київської області була передана до складу новоутвореної Кіровоградської області. В 1954 р. частина території Київської області була передана до складу новоутвореної Черкаської області; натомість до Київської області було приєднано частину Полтавської області. В 1987 р. до Київської області було приєднано частину Чернігівської області. В 1988 р. частина Київської області була передана до складу Київської міської ради.

Таблиця відповідності районів

Район 1966 р. Район 2020 р.