Початкова сторінка

Прадідівська слава

Українські пам’ятки

Ні просьби, ні грозьби, ні тортури, ані смерть
не приневолять тебе виявити тайни

Богдан Хмельницький

?

Луганськ м

Історичні адміністративні поділи

Луганськ м

Розмір зображення: 800:451 піксел

Туди прийшов «русский мир»: руїни Луганського аеропорта 14 листопада 2014 р. Фото російського воєнного злочинця Станіслава Красильникова (ТАСС), який незаконно перетнув державний кордон України.

Центрального Виконавчого Комітету СРСР 5 листопада 1935 р.: Задовольнити клопотання радянських і громадських організацій Донбаса переіменувати місто Луганськ на місто Ворошиловград.

Президії ВР УРСР від 5 березня 1958 року: перейменувати Ворошиловградську область на Луганську область і місто Ворошиловград — на місто Луганськ.

Президії ВР УРСР від 5 січня 1970 року: перейменувати місто Луганськ — на місто Ворошиловград і Луганську область — на Ворошиловградську.

Указ Президії Верховної ради УРСР від 4.05.1990 р. про перейменування міста Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградської області – на Луганську

Враховуючи думку місцевих Рад народних депутатів, трудових колективів і громадськості Ворошиловградської області, Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (9169-XI 04.05.1990): Перейменувати місто Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградську область – на Луганську.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1795 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Цифрова карта міста: .

Список літератури – на сайті «».