Україна (до 2020 р.)

Головний флагшток України
(Київ, Музей історії України у 2-й світовій війну).
Український прапор на ньому є і буде завжди.
Фото М. І. Жарких, 27 вересня 2021 р.

В Украине в 2014 г. демонтировано 504 памятника Ленину (8.12.2014 г.)

Об этом сообщает пресс-служба Украинского института национальной памяти. Еще в Украине есть около 1700 монументов вождю пролетариата.

По данным только МВД, мероприятия проводились в 13 658 храмах, а собрали они более 130 000 желающих… (19.03.2020 г.)

Книга пам’яті полеглих за Україну – важливий, ретельно наповнений і добре структурований сайт, присвячений героям, полеглим у війні проти російської агресії від 2014 року. Імена, дати життя, обставини загибелі, місця поховання, пам’ятні знаки. Лише незначна частина цих пам’яток внесена до «Прадідівської слави», тому варто відвідати

Міністерство культури та інформаційної політики запустило ресурс для збору фото- та відеодоказів руйнування культурної спадщини російськими окупантами (11.03.2022 р.).