2009 р. “Руський блок” звернеться до Верховної ради щодо демонтажу пам’ятника “Визволителю”…

2009 р. “Руський блок” звернеться до Верховної ради щодо демонтажу пам’ятника “Визволителю” на Львівщині

Дата: 09.04.2009

“Рішення депутатів ЛОР [Львівської обл.ради] щодо демонтажу пам’ятника радянському воїну-визволителю є абсурдним. Ми звертатимемося щодо цього питання до Верховної Ради України”, – повідомив 9 квітня у коментарі ZAXID.NET депутат Верховної Ради АР Крим, голова партії “Руський блок” Олександр Свістунов, який був присутній на сесії ЛОР під час того, як депутати підтримали запит свого колеги від ВО “Свобода” О. Панькевича про демонтаж цього пам’ятника.

“З терен Західної України до радянської армії ввійшло приблизно 110 тис. осіб. Більшість із них загинула у боротьбі з німецьким фашизмом. Тому рішення мені видається неправомірним. Воно порушує низку законів України, зокрема про вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні”, – зауважив О. Свістунов.

Він також зазначив, що має намір виступити із зверненням до депутатів ЛОР перед слуханням питання “Про гуманітарну та правову оцінку комуністичного режиму в Україні як злочинного”, розгляд якого заплановано під час сьогоднішньої сесії.