2009 р. Пам’ятник радянському воїну-визволителю на Львівщині демонтують з ініціативи Ющенка?

Дата: 10.04.2009

На пленарному засіданні обласного комітету Соціалістичної ПУ ми прийняли рішення щодо голосування депутатів Львівської облради на сесії 9 квітня на підтримку депутатського запиту депутата від ВО “Свобода” Олега Панькевича про демонтаж пам’ятника радянському воїну “Визволителю” у центральній частині м. Стрий на Львівщині. Це ганебне рішення, ми звертаємося до прем’єр-міністра, Генпрокуратури, Львівської обл.держ.адміністрації з вимогою зупинити це свавілля. В цей час необхідно думати, як виходити з кризи, – зазначив 10 квітня у коментарі ZAXID.NET голова ЛьвівОблКомітету СоцПУ Євген Таліпов.

На думку Є. Таліпова, ініціатива щодо демонтажу пам’ятників на Львівщині йде від Віктора Ющенка: “Політичний режим, який збанкрутував, навмисне піднімає ці питання. Для чого необхідно загострювати ситуацію в Галичині, щоб на нас всі “тикали” пальцем. В Німеччині не знищили жодного пам’ятника переможцям, бо це історія. Такі дії – це вандалізм влади”.

Він також додав, що у своїх діях Президент України ніколи не був послідовний: “Ющенко видав наказ про демонтаж пам’ятників людям, які причетні до голодомору, але до чого тут Вітчизняна війна? І тепер він видає наказ про відзначення 65-ї річниці перемоги у Великій вітчизняній війні”.