Слов’янськ м

Святогірськ м

Святогірськ м

Розмір зображення: 800:529 піксел

Перейменування: стара назва Баннівське, нова назва Слов’яногірськ [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1538 – 1539 рр. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Постанова Верховної ради України від 15.05.2003 р. про перейменування міста Слов’яногірськ Слов’янської міськради Донецької області на місто Святогірськ

Джерело: Тарасов С. Моя Україна. – К.: Вольф, 2005 р.
[2005 р.] Вид на Сіверський Донець у Національному природному парку “Святі гори”
Из истории Свято-Успенской Святогорской обители. Свято-Успенская Святогорская Лавра (краткая историческая справка)
Монастир Успіння (+)
Скит всіх святих
Скит всіх святих (+)
Пам’ятник Артему (Ф. Сергєєву) (залізобетон) (гора Артема) – пам’ятка монументального мистецтва (1927 рік) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Пам’ятник Артему (+)