Донецьк м

Донецьк м

Розмір зображення: 690:354 піксел

Туди прийшов «русский мир»: новий термінал Донецького аеропорта, збудований в 2012 р., станом на 8 жовтня 2014 р.

До 1917 — Олександрівка, у 1917—1924 — Юзівка, у 1924—1961 — Сталін, Сталіно.

Президії ВР УРСР від 9 листопада 1961 року: перейменувати Сталінську область на Донецьку область і місто Сталіно — на місто Донецьк.

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (2.10.1989, № 8198-ХІ): Включити в межі міста Донецька південно-західну частину Червоногвардійського району міста Макіївки загальною площею 202,2 гектара.

Цифрова карта міста: .

Залишки Будинку Юза перетворять на музей техніки (23.04.2013)

Депутати розглянули долю колишнього будинку родини Джона Юза, нині – руїн особняка. Одна з пропозицій – зробити в ньому музей техніки. 22 квітня в ході першого читання порядку денного 29-ї сесії донецької міськради було запропоновано реконструювати будівлю по вулиці Клінічній, 1, зробити в ньому музей техніки…

25 серпня 2014 р. пряме попадання снаряду в храм св. прав. Йоанна Кронштадського на західній околиці Донецька спричинило пожежу. Храм згорів повністю з начинням і одягом. Обійшлося без жертв.

В суботу 23 серпня, під час всенічного богослужіння снаряд потрапив у храм Святого Йоанна Кронштадського в м.Кіровське Донецької області. В результаті загинуло три людини – служниця храму і двоє прихожан.

Старі фото церков на території сучасного Донецька:

Список літератури – на сайті «».