Севастополь м

Вид Севастополя. Гравюра на металі «В. М.» з рисунка Депальдо. XVIII ст. 	Джерело: Українська графіка 11 – початку 20 ст. – К.: Мистецтво, 1994 р.,…
Кін. 18 ст. Панорама міста
Севастополь. Вид з Корабельної сторони. Літорафія. XIX ст. 	Джерело: Українська графіка 11 – початку 20 ст. – К.: Мистецтво, 1994 р., с. 160.
19 ст. Вид з Корабельної сторони
[Москвич Г. Г. Илюстрированный практический путеводитель по Крыму. – Спб.: Путеводители, 1913 г.].
[1913 р.] Загальний вигляд
Курганы в окрестностях Севастополя
Михайлівська батарея
Михайлівська батарея (+)
Костел св.Климента
Костел св.Климента (+)
Севастополь. Церковь Всех святых 	Дата постройки: 1822. 	Адрес: Севастополь, ул. Пожарова, 9а (старое кладбище). 	Храм Всех святых построен в 1822…
Церква всіх святих (+)
Севастополь. Собор Покрова Пресвятой Богородицы, Покровский собор 	Архитектор: В.А. Фельдман. 	Адрес: Б. Морская, 36. 	Построен в 1905 г. по проекту…
Собор Покрови (+)
Володимирський собор – усипальня адміралів П. Нахімова, В. Істоміна, В. Корнілова, М. Лазарева (пл. Леніна) – пам’ятка історії (1854-1888 роки)…
Собор св.Володимира (адміралтейський) (+)
Вигляд з південного заходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 265] 	Михайлівський собор 1848 р.…
Собор св.Михаїла
Петропавлівський собор 1848 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Церква св.Петра і Павла (+)
Севастополь. Неизвестная часовня 	Адрес: Севастополь, ул. Пожарова, 9а (старое кладбище).
Каплиця
Мечеть
Мечеть (+)
Братське кладовище захисників м. Севастополя, Храм св. Миколи (північна сторона) – пам’ятка історії (1854-1855 роки, 1857-1870 роки) [Постанова…
Братське кладовище захисників Севастополя (+)
Меморіальний комплекс “Сапун-гора” (Сапун-гора) – пам’ятка історії (1944-1979 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р.…
Меморіальний комплекс Сапун-гора (+)
Графська пристань 1846 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Графська пристань (+)
Біологічна станція заснована в 1871 р. Нині – Інститут біології південних морів.
Біологічна станція
Меморіальний комплекс пам’яток оборони міста в 1854-1855 роках “Історичний бульвар” (Історичний бульвар) – пам’ятка історії (1905-1959 роки)…
Історичний бульвар (+)
Цвинтар Комунарів
Цвинтар Комунарів (+)
Малахів курган
Малахів курган (+)
Пам’ятний знак заснуванню міста
Пам’ятник О. Казарському (інкерманський камінь, бронза, чавун) (Матроський бульвар) – пам’ятка монументального мистецтва (1834 рік) [Постанова…
Пам’ятник О.І. Казарському (+)
Пам’ятник затопленим кораблям (бронза, граніт, діорит) (Севастопольська бухта) – пам’ятка монументального мистецтва (1905 рік) [Постанова Кабінету…
Пам’ятник затопленим кораблям (+)
Памятники бастионам
Памятники бастионам
Пам’ятник П. Нахімову (бронза, граніт) (пл. П. Нахімова) – пам’ятка монументального мистецтва (1959 рік) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Пам’ятник П. Нахімову (+)
Пам’ятник П.С.Кішці