Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Розмір зображення: 720:960 піксел

Георгіївська церква 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 104].

Серед чернігівських церков особливе місце займає церква у Седневі, збудована в 1740 р. Вона відрізняється дуже великими розмірами восьмикутного нефа з маленькими прибудовами прямокутного зруба бабинця та шестикутного вівтаря. Це цікавий приклад великої церкви-ротонди восьмикутного окреслення. [Юрченко П.Г. Дерев’яна архітектура України. – К.: 1970 р., с. 126].

Георгіївська церква 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква св.Юрія 1747 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 145].

Георгіївська церква 17 ст., 1747 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Седнів. Церква Юрія: орієнтація вівтаря 70°, не на вул. Спостереження М.І.Жарких, 20 серпня 1993 р.

BBC News Ukrainian Відеосюжет про церкву (10.08.2018 р.)