Полтава м

Пам’ятки міста

Тюляев С.И. О некоторых находках индийской бронзы на территории Советского Союза. – Краткие сообщения Института народов Азии, 1961 г., т. 57, с. 150 – 154. [статуетка 12..14 ст., знайдена біля Полтави]

(1)  2

Городище та поселення багатошарові (Червона площа, урочище Іванова Гора) – пам’ятка археології (культури: скіфська, роменська, Київська Русь, пізнє…
Поселення та городище (+)
2007 р. Археологи викопали тисячорічні жіночі прикраси
Історичні види
Історичні види (+)
Сучасні види
Сучасні види (+)
1983 р. 24 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 206-05.
1983 р. Біла альтанка
Фортеця
Фортеця (+)
Ансамбль Круглої площі (вул.Сталіна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кругла площа (+)
Будинок земства 1905 – 1909 рр. (пл.Леніна, 2) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Земство (+)
Інститут благородних дівиць 1832 р. (вул. 1 Травня) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. :…
Інститут шляхетних дівчат
Російський селянський банк
Реміснича управа
Реміснича управа
Богадільня 1820 р. (вул.Шевченка) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с.…
Богадільня (+)
Будинок Таранущенко 1838 р. (вул.Сталіна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956…
Житловий будинок (+)
Загальний вигляд [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 281] 	Жилий будинок поч.19 ст. (просп.1…
Житловий будинок
Здвиженський монастир (вул.Фрунзе) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с.…
Монастир Воздвиження (+)
Собор Успіння
Собор Успіння (+)
Церква св.Миколи (+)
Спаська церква 1705 – 1811 рр. (вул.Сталіна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956…
Церква св.Спаса (+)
Церква Стрітення
Церква Стрітення
Садиба І. Котляревського (Червона площа, 3) – пам’ятка історії (друга половина XVIII століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від…
Садиба І. Котляревського (+)
Могила І. Котляревського (парк імені І. Котляревського) – пам’ятка історії (1838 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р.…
Могила І. Котляревського (+)
Могила Г.Г. Мясоєдова
Садиба Панаса Мирного
Садиба Панаса Мирного (+)
Могила Панаса Мирного (вул. К. Лібкнехта, Зелений Гай) – пам’ятка історії (1920 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р.…
Могила Панаса Мирного (+)
Садиба В. Короленка (вул. В. Короленка, 1) – пам’ятка історії (кінець XIX – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від…
Садиба В. Короленка (+)
Могила В. Короленка (парк “Перемога”) – пам’ятка історії (1921 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення…
Могила В. Короленка (+)
Пам’ятник М. Гоголю (бронза, залізобетон) (вул. М. Гоголя) – пам’ятка монументального мистецтва (1915 рік) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Пам’ятник М. Гоголю (+)
Пам’ятник І. Котляревському (бронза, граніт) (вул. І. Котляревського) – пам’ятка монументального мистецтва (1903 рік) [Постанова Кабінету міністрів…
Пам’ятник І. Котляревському (+)
Пам’ятник Т.Г.Шевченку