2008 р. Пліснеським городищем на Львівщині зацікавились науковці з Польщі, Швеції та Росії

Дата: 26.09.2008

На базі Пліснеського археологічного комплексу, що у с. Підгірці Бродівського району Львівської області, відбувся міжнародний польовий науковий семінар та заключна частина 2 симпозіуму «Європейський Схід в ранньому Середньовіччі: від племен до державності». Про це сьогодні, 26 вересня, повідомив кореспондент ЗІКу.

У заході від України взяли участь заступник директора Інституту археології НАН України Івакін, директор Інституту археології ЛНУ ім. Франка, М. Филипчук та інші, а також були науковці з Росії, Польщі, Швеції, а також з Києва та Івано-Франківська – усього близько 30 чоловік.

Вони оглянули курганний могильник в урочищі «Поруби», де є варязькі поховання. Зазагом територія Пліснеського городища, яке знищили монголо-татари у 13 ст., сягає 360 га.

Довідка ЗІКу. Уже кілька років поспіль директор Інституту археології ЛНУ ім.. Франка Михайло Филипчук спільно зі своїми студентами та археологами з інших країн проводять на території стародавнього Пліснеська розкопки, які у 2007-2008 рр. були особливо плідними: у різних місцях вдалося відкрити залишки фундаментів трьох церков – 12-13 ст, 15-16 і 17-18 ст.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»