Святий Василій Великий

Праворуч на одвірках зображений святий Василій Великий у повен зріст. Його фігура зображена у ледь помітному тричвертному розвороті, голова схилена, погляд опущений донизу. У правій руці святий тримає розгорнену книгу з рожевими торцями, лівою гортає сторінки. Водночас, правою рукою він притримує довгий коричневий жезл із золотистим невеликим округлим навершям. Лик святого вохристо-рожевої карнації з темними очима, довгим носом з горбинкою, густою довгою бородою. На голові довге капітанове кучеряве волосся, яке спадає на плечі. Одягнений Василій у довгий білий підризник з червоними широкими поручами, а поверх – у сірий сакос, рясно декорований рослинним орнаментом: червоними квітами та зеленим і вохристим листям, з широкими рукавами і червоним відворотом. Поверх сакосу

- широкий білий омофор з трьома темними хрестами, а внизу з трьома темними смугами. Омофор декорований ледь помітним рослинним сріблястим орнаментом. Зверху по омофорі видно фрагмент срібного ланцюга від натільного хреста (хрест перекритий книгою). При правому боці – ромбовидна палиця з зеленими краями, а в середині на вишневому тлі, зображення Христа Учителя. Під сакосом – фрагмент єпітрахілі. На голові святого коричнева митра, декорована геометричним орнаментом та золотистими шестикрилими серафимами. Увінчана митра невеликим золотистим хрестом. Навколо голови – гладкий золочений німб, окреслений двома ритованими лініями. Над головою гладке золочене тло з написом червоними літерами: С(Л) Х[РЄ6](С)[ТО]ВЪ ВАСІЛИЄ ВЄЛИКИЙ. На ногах святого темні черевики.

Позем рожево-теракотового кольору, поділений на квадрати, в яких мальовані темні оливкового відтінку овали. Навколо святого, у верхній частині, – золочене тло, декороване ритованим рослинним орнаментом.