2007 р. У Львові хочуть відбудувати церкву Святого Духа

Дата: 07.06.2007

Церкву Святого Духа мають намір відбудувати у Львові на вул. Коперника. Цей храм був збудований у 1723 році і стояв на цьому місці до 1939 року, допоки його не зруйнував німецький бомбардувальник. Тепер там залишилася лише дзвіниця, у якій розташувався музей “Русалка Дністрова” Львівської галереї мистецтв.

“Свого часу Борис Возницький захистив цю дзвіницю від знищення і створив там музей, – зазначив сходні під час відкриття у цьому музеї виставки “Церква Святого Духа. Археологічні знахідки” голова громадського комітету з відновлення храму Роман Лубківський. – Незабаром ми відновимо і церкву. І з її спорудженням тут буде не лише заповнено простір на вул. Коперніка, а й духовний провал”.

За словами Р.Лубківського, уже є всі необхідні дозволи на будівництво храму. Передуватимуть йому археологічні розкопки, які планують розпочати найближчим часом. На цій місцевості може бути чимало цікавих археологічних знахідок.

Деякі з них від сьогодні експонують на виставці “Церква Святого Духа. Археологічні знахідки”. Адже, копаючи на території майбутньої церкви колодязь для “Укртелекому”, там знайшли майже 400 різних предметів 16-19 ст. Повідомляє Zaxid.net.

Джерело: “Львівський портал”