Кобилянської вул.

Кобилянської вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Перспектива вул. Кобилянської від вул. І. Франка в бік вул. Кирила і Мефодія. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Паралельно до вул. Менделєєва вулицю Кирила і Мефодія з вул. Франка з’єднує вулиця Кобилянської, названа так 1946 року на честь української письменниці Ольги Кобилянської (1863-1942), від 1871-го називалася Святого Марка, бо неподалік розташовувався однойменний костел.

До війни під № 1 (Зиблікевича (Франка) № 40) містилася Державна ботанічна рільнича станція, зараз це кафедра екології Львівського національного університету.

У будинку № 10 за часів Польщі діяв торговельний дім Париляка, нині тут туристична фірма “Колізей” і страхова компанія “Альянс”. Забудова вулиці – класицизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 7 листопада 2008 року, № 164 (472)