Коцюбинського вул.

Коцюбинського вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулицю Вітовського з Цитаделлю з’єднує вулиця Коцюбинського, названа так 1944 року на честь видатного українського письменника Михайла Коцюбинського (1864-1913), від 1863 року називалася Ярна, від 1886-го – Супінського на честь польського економіста Юзефа Супінського (1804-1893), у часи німецької окупації мала назву Гартунґґассе.

У будівлі № 2 за Польщі містилося поштове відділення № 11, зараз тут “Домашній магазин”.

У будинку № 7 за польських часів була механічна столярня Пруґара, від 1947-го тут діяла Музична фабрика народних інструментів промислового об’єднання музичних інструментів “Укрмузпром”, тепер тут Науково-дослідний центр аерокосмічної інформації та екологічного моніторингу.

Адресу № 11-а від часів незалежності мають литовське і польське консульства.

Нині навпроти вулиці Драгоманова зводять шестиповерховий житловий багатоквартирний будинок. Забудова вулиці – класицизм, історизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 7 листопада 2008 року, № 164 (472)