Житловий будинок (№ 14)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Будинок (вул.Коперніка, 14) споруджено в 1908 р. (архіт. М.Лужецький, Е.Жихович) у стилі італійських палаццо.

У будинку № 14 за польської влади розміщувався магазин білизни “Феміна” Амбеса, ювелірний магазин Манделя, ательє дамських капелюшків Ванделя і Гольдштайна, виробництво кінострічок “Люкс” і магазин галантереї “Люна”, в 1950-х роках тут були ательє індпошиву одягу, підбір та пошиття хутрових виробів, а також гуртожиток фінансово-кредитного технікуму, в 1960-1980-х роках ательє мод 1-го розряду “Силует”, сьогодні тут “Райффайзенбанк” й Інститут банківської справи. На фасаді будинку розміщено меморіальну таблицю, яка сповіщає: у 1905-1918 роках тут мешкав ідеолог і засновник січового стрілецтва Володимир Старосольський.

Джерело: “”, 25 липня 2008 року, № 106 (415)