Надгробок М.Г.Чернишова

Людмила Проценко, Валентина Смирнова

7 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.

423.1.33. Могила Чернишова М. Г. (іст.).

Праворуч від головного входу, десята у ряді.

Чернишов Микола Григорович (4.12.1904, с. Середа, тепер м. Фурманов, Івановська обл. – 5.03.1946) – генерал-майор. Працював монтером-електриком.

В 1926–28 – у Червоній армії. Закінчив університет ім. Я. Свердлова (1932), вчився в інституті Червоної професури. До 1941 – секретар Курського обкому ВКП(б). З липня 1941 – член Військової ради 13-ї армії у складі Західного, Центрального, Брянського, Південно-Західного, Воронезького, 1-го Українського фронтів. Учасник оборонних боїв на центральному напрямку, Курської битви, битви за Дніпро, визволення Правобережної України, Польщі, Берлінської та Празької наступальних операцій. Загинув під час авіакатастрофи. Нагороджений орденами Леніна, Червоного Прапора, Вітчизняної війни 1-го ступеня, Богдана Хмельницького 2-го ступеня, Кутузова 2-го ступеня.

Музей Печерського району. Особова спр. Чернишова М. Г.