Надгробок С.Ф.Склярова

Людмила Проценко, Валентина Смирнова

7 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.

423.1.27. Могила Склярова С. Ф. (іст.).

Ліворуч від головного входу, одинадцята у ряді.

Скляров Сергій Федорович [27.11.1897, станиця Попутня (Краснодарський край) – 12.11.1943] – генерал-майор кавалерії. Служив у царській армії.

Учасник 1-ї світової та громадянської воєн. В Червоній армії з 1918. Закінчив Вищу кавалерійську школу (1924) і Військову академію ім. М. Фрунзе (1931). Учасник походу радянських військ в Західну Україну 1939. У роки Великої Вітчизняної війни воював на Південному, Степовому, Воронезькому фронтах, командир 218-ї стрілецької дивізії 23-го стрілецького корпусу 38-ї армії Воронезького (1-го Українського) фронту. Учасник визволення Лівобережної України. Під час битви за Дніпро його дивізія однією з перших захопила плацдарм на правому березі. Брав участь у визволенні Києва. Загинув у бою за Житомир.

Музей Печерського району. Особова спр. Склярова С. Ф.