2011 р. Віце-прем’єр: Будівництво на Театральній в Києві можуть припинити за 50 млн гривень

Щоб зупинити будівництво, яке ведеться біля метро Театральна в Києві, потрібно віддати будівельній компанії 50 мільйонів гривень. Про це на прес-конференції сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов.

“З 2006 року триває це будівництво. І ви бачите, що ночами вони продовжують будувати, воно не приносить нікому користі, в першу чергу тим мешканцям, які живуть за цією кам’яною спорудою. Це, звичайно, біда і злочин. Я думаю, що ми все одно вирішимо це питання”, – зазначив Тихонов, повідомляє агентство УНН.

Віце-прем’єр повідомив, що питанням будівництва на Театральній він почав займатися ще рік тому.

“На жаль, практично всі суди ця фірма (яка будує на Театральній – ред.) виграє. Але й у мене, і в уряду, і в адміністрації Києва є бажання, щоб розвалити це будівництво. Якщо ми почнемо самі це руйнувати, то вони нам виставляють суму 50 млн гривень. Вони зробили певні витрати, щоб поставити нас у глухий кут, але ми з нього вийдемо”, – наголосив віце-прем’єр.

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявляв, що скандальне будівництво біля станції метро Театральна має бути зупинено до середи, 9 лютого.

Нагадаємо, активісти київських громадських організацій заявили про намір звернутися до ЮНЕСКО з проханням захистити територію навколо Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.