Микола Ходаківський

297.8.6.3. Садиба – смт Руська Поляна, Черкаський р-н, Черкаська обл., 1967 (архіт.).

Складається з житлового будинку, криниці, пасіки і господарського блока – гаража, майстерні, літньої кухні, хліва, курника, зблокованих під одним дахом. Горище госпблоку використовується як сінник. Садиба поділена на дві частини: подвір’я з господарськими будівлями й «чисте» подвір’я, на якому розташовано житловий будинок, криницю, садок, город.

297.8.6.3.1. Житловий будинок – смт Руська Поляна, Черкаський р-н, Черкаська обл., 1967 (архіт.).

Одноповерховий, з верандою на буто-бетонному фундаменті, цегляний. Дах чотирисхилий, критий шифером. Фасади будинку облицьовані шліфованою двоколірною цеглою, рельєфне облямування вікон і карниз виконані з лицьової цегли. Веранда дерев’яна, прикрашена наскрізним різьбленням.

Складається з передпокою, вітальні, двох спалень, дитячої, кухні, ванної та санвузла.

Експонуються меблі Корсунь-Шевченківської фабрики лозових виробів і Черкаської меблевої фабрики, налавники і доріжки майстрині М. Городової, керамічні вироби та посуд гончарів Ф. Городового та І. Сухого, портрет Т. Шевченка (худ. В. Співак).