2011 р. Микола Азаров доручив до Дня Незалежності провести благоустрій заповідних…

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

2011 р. Микола Азаров доручив до Дня Незалежності провести благоустрій заповідних шевченківських місць в Каневі

Дата: 23.05.2011

Під час робочої поїздки до Канева, де Прем‘єр-міністр України Микола Азаров взяв участь в офіційних державних заходах з нагоди 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка, Глава Уряду також повів робочу зустріч з Міністром культури Михайлом Кулиняком та Головою Черкаської обласної державної адміністрації Сергієм Тулубом.

Микола Азаров дав доручення протягом року повністю навести порядок в заповідній зоні. Зокрема, Глава Уряду доручив провести благоустрій території Шевченківського національного заповідника, завершити там ремонтні, експозиційні роботи.

Основні ж заходи щодо благоустрою шевченківських місць повинні закінчитися до Дня Незалежності. До цього часу тут має бути завершено та відкрито виставковий центр, збудовано сучасну дорогу. Віце-прем’єр-міністру Борису Колеснікову доручено особисто контролювати виконання цих робіт, а також надати допомогу в опорядкуванні та благоустрої Канева, до якого очікується значний потік гостей, туристів та офіційних делегацій.

А от охорону музею «Тарасова світлиця», де зберігаються цінні раритети, Прем‘єр-міністр доручив організувати вже «з завтрашнього дня».

“Урядовий портал”