Собор св.Георгія

Собор св.Георгія

Розмір зображення: 800:541 піксел

Успенський собор 1147 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 97].

Успенський собор 1147 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Собор св.Георгія (Успіння) 1147 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Успенський (Георгіївський) собор (вул. Леніна, 65) – пам’ятка історії (1144 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”]. – Так, пам’ятка історії чомусь.

Успенський (Георгіївський) собор – пам’ятка археології, історії (9 – 13 ст., 1144 р.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Довідка на сайті

Суд зобов’язав УПЦ МП повернути до держвласності Успенський собор у Каневі (27.03.2024 р.)