2009 р. Сховані за парканом

Людмила Нікітенко

Дата: 07.10.2009

Досі залишається схованою за зеленим парканом будівля Музею Тараса Шевченка в Шевченківському національному заповіднику. Реставрацію там мали завершити до Дня Незалежності, але з обіцяних урядом 22,5 мільйона гривень не надійшло й гривні. На порозі зима, й працівники музею стукають у всі двері, сподіваючись на допомогу. Адже осіння погода може призвести до підтоплення нижнього поверху. Вони вже відправили листа Президенту Вікторові Ющенку, Голові Верховної Ради Володимирові Литвину та Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко.

«У музеї вдалося завершити тільки загальні будівельні роботи, зокрема зробили водовідведення й гідроізоляцію», – розповідає «УМ» генеральний директор Шевченківського заповідника Мар’ян Піняк. За його словами, у такій безвиході підставити плече обіцяє черкаська обласна влада. Днями в облдержадміністрації відбулася розширена нарада, на якій ішлося про те, щоб терміново відшукати необхідні кошти й підготувати будівлю до зими за свій рахунок. Обласне управління капітального будівництва, що є замовником реставрації будівлі Музею Тараса Шевченка в Каневі, пообіцяло впоратися з завданням.

Водночас Мар’ян Піняк не втрачає надії, що обіцяні урядом кошти таки надійдуть до Канева. І сподівається, що інформація про те, що Прем’єр-міністр підписала розпорядження про виділення заанонсованих мільйонів, не є черговою заспокійливою обіцянкою.

Джерело: “Україна молода”