Рогізна с

Рогізна с

Розмір зображення: 800:518 піксел

Село відоме з 1493 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12].

В 1905 р. зафіксована назва Рогозна [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 502].

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Вільямівка, Рогізнянської сільської Ради, іменувати село Вапнярка.

На карті РСЧА 1915..1935 р. поселення позначене як Вилиямовка у 2 км на південь від Рогізної, на березі Дністра: . Нині затоплене Дністровським водосховищем.