П’ятничани с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1493 р. Піп згадується в 1565 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 382].

Село розташовано на р.Збруч.

Монастир існував біля села в 1 половині 18 ст. В 1756 р. він запустів, матеріал з нього використано на ремонт церкви. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 382 – 385; Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 470]

Палац кін.18 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток]. Можливо, що сплутали із с.П’ятничани у складі Вінниці.