Подільське с

Історичні адміністративні поділи

Село Привороття – знаходиться біля Старої Ушиці. Городище згадане. Згадується у грамоті Коріатовичів 1386 р. З 1963 р. зветься Подільське [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Монастир згадано [Крижанівський О.П., Плохій С.М. Історія церкви та релігійної думки в Україні. – К.: Либідь, 1994 р., т. 3, с. 315].

В 1905 р. зафіксовано дві православних церкви [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 508]. Другої церкви не було в довіднику 1901 р., мабуть, збудована в 1901..1905 рр.

В 1905 р. поруч існувала окрема деревня Приворотский Яр (5 верст від Лисця, 5 верст від Жванчика) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 508].