Кам’янець-Подільський район

Китайгород с

Китайгород с

За адмін.поділом 16 ст. Кам’янецький повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Ушицький повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Кам’янець-Подільський район

Коментар: м-ко засноване у 1607 р. Андрієм Потоцьким. Його син Станіслав Потоцький збудував замок, укріплений муром і валами. Сліди його було видно біля костелу і садиби поміщика [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Плебанія у с. Китайгород, кін ХІХ – поч. ХХ ст.

Житловий будинок, с. Китайгород, І пол. ХІХ ст.

Краєвиди
Краєвиди (+)
Парафіальний костел існував у 1772 р. [Litak S. Kościół łaciński w Polsce około 1772 r. – Rzym-Lublin: 1991.].…
Костел діви Марії (+)
Церква 1876 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 567]. Церква відома з 1703…
Церква Собору богородиці (+)
Китайгород. Панський палац (останнє призначення – школа, нині майже закинутий) на південь від костелу. Спостереження М.І.Жарких, 3 серпня 1995 р.
Палац (+)