Кормильча с

Історичні адміністративні поділи

Зафіксована назва Кормильче. Перша згадка: 1402 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 354].

Село розташовано на р.Жванчик.

Піп згадується в 1578, 1583 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

Ягайло надає с. Кормильче Георгію, війту камінецькому, на війтівство, 9 серпня 1402 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Ягайло надає Грицьку Кердеєвичу с. Кормильче і Ходиківці в Камінецькім повіті, 26 марта 1410 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].