Кадиївці с

Історичні адміністративні поділи

Село Кадіївці: перша згадка – 1410 р. Піп згадується в 1578, 1583 рр. Північна частина села зветься Крогулець (таке село відоме з документів 1494 – 1565 рр.) [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 348].

Село розташовано на р.Жванчик.

Церква св.Миколи на Бураківці відома з 1740 р. – подібна до халупи, крита соломою, безверха. Нова церква збудована в 1748 – 1750 рр. – дубова одноверха споруда. Згоріла в 1810 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

Хата із с.Кадіївці Кам’янець-Подільського району Хмельницької обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.

Шопа із с.Кадіївці Кам’янець-Подільського району Хмельницької обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.