У – Ч

Чорноморська вул.

Вулицю Вічеву з площею Старий Ринок з’єднує вулиця Чорноморська, названа так 1946 року. У середині ХІХ століття мала назву Бенедиктинська поперечниця, бо виходила до монастиря бенедиктинок. Від 1871 року називалася Чацького на честь польського історика та педагога Тадеуша Чацького (1765-1813). У житловому будинку № 6 за польських часів містилася кондитерська Тічера, зараз його не існує. Частину будівель непарної сторони вулиці та майже всю парну частину зруйновано під час і після Другої світової війни. Один із будинків парної сторони, де тепер дитячий майданчик, завалився на початку 1950-х під час проходження вулицею колони важких танків. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 8 травня 2008 року, № 64 (372)

Вигляд з боку вул. Чорноморської. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.