Володимирська вул.

Педагогічний музей (№ 57)

Розмір зображення: 800:526 піксел

Педагогічний музей 1911 – 1913 рр. (вул.Володимирська, 57) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Педагогічний музей 1911 – 1913 рр. (вул.Володимирська, 57) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Будинок Педагогічного музею, у якому працювала Українська Центральна Рада (вул. Володимирська, 57) – пам’ятка історії (початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Будинок Педагогічного музею, у якому працювала Українська Центральна Рада (вул. Володимирська, 57) – пам’ятка історії (початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Педагогічний музей містився у будинку по вул. Володимирській, 57.

Від березня 1917 р. тут працювала Українська центральна рада.

Від 28 (15) червня 1917 року ту працював і Генеральний Секретаріат України, пізніше (2 та 6 жовтня (19 – 24 вересня) 1917 р.) він переїхав на Хрещатик, 38.

22 (9) січня 1918 р. ту було прийнято 4-й універал, яким проголошено створення незалежної держави – України.

Вкладені елементи

Селезньов І.Ф. Портрет С.С.Могилевцева. 1910. Полотно, олія. Розмір 116х88 см. Національний художній музей України, Ж-604. 	12 липня 2007 р. Фото…
Фундатор музею С.С.Могилевцев
1990 р. Паспортна інформація