^Володимирська вул.

Пансіон Левашової (№ 54)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Пансіон благородних дівиць 1851 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Пансіон графині Левашової 1851 р. (вул.Володимирська, 54) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Будинок Президії Національної академії наук (вул. Володимирська, 54, квартал між бульв.Т. Шевченка та вул. Б. Хмельницького) – пам’ятка історії (початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Будинок Президії Національної академії наук (вул. Володимирська, 54, квартал між бульв.Т. Шевченка та вул. Б. Хмельницького) – пам’ятка історії (початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Від 28 (15) червня 1917 р. у будинку колишнього пансіону працював Український генеральний військовий комітет.

1927 р. М.О.Скрипник та О.В. Палладін під час сесії ВУАН
[1990 р.] Паспортна інформація