2007 р. Інвестори хочуть реконструювати Будинок вчителя

Дата: 29.08.2007

“Українська друкарня наукової книги” (Київ) пропонує містобудівній раді Києва схвалити передпроектні пропозиції з будівництва інвестиційного центру на вулиці Терещенківській біля Будинку вчителя в Шевченківському районі столиці. Про це сказав головний архітектор проекту Микола Жариков на засіданні містобудівної ради.

Ділянка під будівництво знаходиться в безпосередній близькості від Будинку вчителя і будівлі, в якій знаходиться Національний гербарій, що вимагає реконструкції. Жариков повідомив, що проектом передбачена реконструкція як Будинку вчителя, так і гербарію.

Для будівництва інвестиційного центру передбачається знести двоповерхову будівлю всередині кварталу. Висота центру складе не більше 7-8 поверхів (25 м), площа 18 тис. кв. м, з яких 4 тис. кв. м планується виділити Інституту ботаніки, до якого належить Національний гербарій.

За словами Жарикова, з боку вулиці Володимирської висотність будівлі буде 5 поверхів відповідно до забудови, що склалася. У центрі запроектований підземний паркінг. Даний проект також передбачає відновлення сквера і розміщення в ньому пам’ятника меценатам.

Члени містобудівної ради рекомендували авторам проекту доопрацювати його. За словами архітектора Георгія Духовичного, для проектування на цій ділянці замовник будівництва повинен отримати довідки від пам’яткоохоронних органів для встановлення точної кількості пам’яток архітектури, що знаходяться в кварталі.

“Даний квартал є одним з найбільш органічних кварталів у центрі міста. І тут практично всі будівлі є пам’ятками архітектури, тому перш ніж проектувати, необхідно знати, чи можливо це”, – сказав він.

Крім того, члени містобудівної ради наполягли на необхідності дотримуватися законодавства, згідно з яким, межа між проектованим об’єктом і пам’яткою архітектури повинна складати не менше 50 м.

Резюмуючи обговорення, виконувач обов’язків заступника голови Київської міської державної адміністрації Едуард Лещенко, сказав, що замовник повинен підготувати всі необхідні документи, що підтверджують правомірність будівництва центру на даній ділянці.

“Українська друкарня наукової книги”, зареєстрована у формі відкритого акціонерного товариства, є замовником проекту.

Джерело: “Київський портал”