Горбівці с

Історичні адміністративні поділи

Назване від горба, на якому розташоване [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква Здвиження існувала у 18 ст. – в 1901 р. було церковище з цвинтарем [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква св.Василя Великого збудована у 1753 р. – дерев’яна триверха. У 1831 р. обревізована протоієреєм І.Скворцовим; було ухвалено її знести. Розібрана у 1861 р. Ікнонстас продано у с.Вівсяники Літинського повіту [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 576 – 577].