2008 р. У севастопольському кінотеатрі провели церковну службу

Як повідомляється, літургію на честь мученика Климента Римського, при повністю заповненому кінозалі відслужили папський нунцій – посол Ватикану, архієпископ Іван Юркович, єпископ Одесько-Сімферопольської єпархії владика Броніслав Бернацький, настоятель Римсько-католицької релігійної громади мученика Климента Римського отець Юрій Зімінський разом c кримським католицьким духівництвом.

Як повідомив прес-секретар Римсько-католицької релігійної громади мученика Климента Римського Тетяна Ріхтун, проведення служби узгодили з Севастопольською міськдержадміністрацією.

Також, як повідомляють у громаді близько 10 років тому в кінотеатрі один раз уже була проведена церковна служба. Але, як зазначила Ріхтун, тоді служба проходила не при такій кількості віруючих і не при такому представництві католицьких священиків.

Як стало відомо, собор, витриманий у стилі неоготики, функціонував до грудня 1936 року. В 2011 році йому виповнюється 100 років.

У період Великої Вітчизняної війни костел було трохи пошкоджено. З 1960 року в приміщенні костелу функціонує кінотеатр.