2011 р. На реконструкцію Підгорецького замку потрібно 120 млн грн

Проектно-кошторисна документація на реконструкцію Підгорецького замку на Львівщині зроблена на 120 млн. грн. Про це заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк під час прес-туру «Золота підкова Львівщини».

Як повідомили ZAXID.NET у Львівській ОДА, за словами М.Цимбалюка, кошти на реконструкцію мають намір просити в держави. «Ми будемо просити кошти у керівництва держави», – сказав Михайло Цимбалюк.

Губернатор також наголосив, що уже найближчим часом буде зрушено з мертвої точки початок фінансування реконструкції «Золотої підкови Львівщини», адже, на жаль, протягом останніх кількох років держава не виділяла коштів на пам’ятки архітектури області. Тепер, наголосив Михайло Цимбалюк, кошти поступово надходитимуть.

«Кожен втрачений день, тиждень та місяць тільки зменшує наші культурні багатства, тому уже з жовтня розпочнеться активна робота із заміни даху у Золочівському замку і перший етап реконструкції споруди у комплексі буде завершено до кінця року.