Червеньово с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка у 1533: Chernelew, далі 1542: Cherneleo, 1546: Chernelew, 1550: Chernileo, 1564: Cherwenew, 1570: Cziernelö, 1577: Cherneleo, 1645: Cserneloe, 1693: Czerleniow, 1773: Cserleno, Cserlenow, 1808: Cserlenó, Cţerlenowá, 1851: Cserleno, 1864/65: Cserlenó, 1877: Cserlenó, Csellenyievo, 1913: Cserlenő, 1925: Čerleňovo, 1930: Červeňovo, 1944: Cserlenó, Черленьово, 1983: Червеневе, Червенево, 1995: Червенево.

Рішення про перейменування села Червеневе на село Червеньово прийняла Закарпатська обласна рада 06.04.1995 р. Дата опублікування 01.06.1995 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 23, стор. 515).

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 квітня 1995 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Мукачівському районі уточнила назву села Червеневе Зняцівської сільради на Червеньово.