Страхова фірма Т.Балабана (№ 7)

має адресу вул.Галицька, 21.

Будинок № 7/9 споруджено в 1908-1910 роках за проектом відомого львівського архітектора Арнольда Захарієвича у стилі модерн, горельєфи фасаду роботи З. Курчинського символізують мистецтва та ремесла. Будівлю звели на замовлення купця К. Балабана, 1931 року вона став власністю міської ощадної каси, і тоді ж приміщення першого поверху переобладнали під зал банківських операцій. У цьому будинку за Польщі також містився магазин канцелярських товарів Ангауха. Від радянських часів тут приміщення Ощадбанку, в 1950-х була обласна контора Комунбанку та гуртожиток Фінансово-кредитного технікуму, також під цим номером до 1980-х років був магазин “Медтехніка”, потім до кінця 1990-х – “Оптика”.

Джерело: “”, 16 лютого 2007 року, № 27 (97)

В давнину на цьому місці стояла Галицька брама. Після її розбирання було збудовано 2 кам’яниці. В 1907 р. ними володів Теодор Балабан, який замовив спорудення нового будинку (проект А.Захаревича та Ю.Сосновського). В 1931 р. за проектом В.Дайчака реконструйовано 1-й поверх для міської ощадної каси.