Офісний будинок (№ 15)

Розмір зображення: 600:800 піксел

У житловому будинку № 15 за польських часів містилися меблеві магазини Тененбаума та Попса. До початку ХХІ століття триповерховий житловий будинок у стилі казенного австрійського класицизму повністю розвалився, його розібрали, і фірма “Консоль” розпочала тут будівництво свого офіс-центру, яке завершили 2005 року. Будівництво цієї споруди зумовило чималий спротив у середовищі львівських архітекторів і місцевої інтелігенції. Численні пікети, протести, відставка з посади керівника Львівського архітектурного заповідника Миколи Гайди ні чого не дали: будівлю, яка руйнує архітектурне середовище вулиць Валової та Сербської, успішно завершили.

Джерело: “”, 16 лютого 2007 року, № 27 (97)

Будинок, споруджений у сер. 19 ст., знесли в 1993 р., і в 2002 р. на його місці збудували ноыий офісний будинок за проектом О.Базюка.