Дзвіниця збудована в 1572-1578 рр. архітектором П.Барбоном із Падуї за участю П.Римлянина коштом багатого львівського купця грецького походження К.Корнякта. Три нижні, квадратні в плані яруси дзвіниці зі стрункими спареними глухими аркадами на фасадах наслідують архітектуру італійських кампанія. Вежу завершував чотирисхилий наметовий дах над бойовою галереєю. Незадовго до завершення будівництва на вежі підвісили найбільший на той час у Галичині дзвін “Кирило”. У 1695 р. на місці намету й галереї, знищених під час турецької облоги міста 1672 р, архітектор П.Бебер надбудовує 4-й ярус із бароковим вивершенням. Після пожежі 1779 р., що пошкодила два верхні яруси, вежу Корнякта реставровано. Чудова архітектурна вертикаль міста (висота – близько 66 м) була символом Львівського Успенського братства й зображувалась на його печатках. У приміщеннях вежі до 1779 р. зберігалася бібліотека братства, що славилася як найбагатша в Україні.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 152.