Будинок (№ 3)

Будинок (№ 3)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Будинок (вул.Руська, № 3) пам’ятний тим, що на поч.20 ст. тут містилась редакція газети “Руське слово”, в 1920-х рр. – редакція газети “Вперед”.

У будинку № 3 за польських часів була видавнича спілка “Друкар”, видавництво “Рідна Школа”, редакція газети “Руський Голос”, книгарня Ставропігійського Інституту та годинникарська майстерня Шпона. В 1950-х тут облаштували швейну артіль ім. 25 років Жовтня, а згодом перукарню. А наприкінці 1990-х років у цьому будинку з’явилися “Ваша аптека”, парфумерний магазин “Росинка” та церковний магазин “Благовість”. На стіні Успенської церкви з боку вулиці Руської 1999 року встановили меморіальну дошку на честь митрополита Київського і Галицького XVII століття Петра Могили.

Джерело: “”, 15 грудня 2006 року, № 60 (60)