2009 р. Держава не виділить коштів на Шевченківський гай, – мер Львова

Дата: 08.04.2009

2 млн. гривень потрібно, щоб привести у належний вигляд 12 стріх хат у Шевченківському гаю у Львові. Про це 8 квітня на брифінгу зазначив директор Музею народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) Іван Косачевич. Щоб перекласти дах в одній хаті потрібно 50-60 тис. грн. Цього року комісія культури, дозвілля, промоцій, ЗМІ та туризму Львівської міської ради виділила Шевченківському гаю 100 тис. грн.”, – нагадав Іван Косачевич.

За його словами, за І квартал Шевченківський гай “заробив” 56 тис. грн. Ці кошти йдуть на спецфонд музею і використовуються за потребами гаю. “У цьому році надіятися на державні кошти, зважаючи на ситуацію в країні, не варто. Потрібно до облагородження музею залучати меценатів, спонсорів”, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.