Кубанська вул.

Вулицю Стуса із вул.Кримською з’єднує вулиця Кубанська, названа так 1945 року. Від 1913-го вона мала назву Застінок, із початку 1930-х – Дибовського, на честь видатного польського науковця-мандрівника, професора Львівського університету Бенедикта Дибовського (1833-1930), в часи німецької окупації – Штольберггассе.

Під № 8 за радянських часів було господарське подвір’я, зараз будинки № № 6 і 8 розвалені, а їхню територію розчищають під нове будівництво.

Під № 12 у радянські часи був дитячий комбінат, зараз тут Львівський міський дитячий екологічно-натуралістичний центр із зоопарком.

У будинку № 15 за радянських часів була контора саночистки, нині це житловий будинок.

Забудова вулиці: сецесія та конструктивізм.

Джерело: “”, 31 серпня 2007 року, № 153 (223)

Перпендикулярно до вул.Кримської [на плані – Кубанської] виходить тупикова вулиця Бучми, названа так 1977 р. на честь видатного українського актора Амвросія Бучми (1891-1957). До 1939-го вона була частиною вулиці 22 Січня. Забудова – особнякова двоповерхова.

Джерело: “”, 7 вересня 2007 року, № 158 (228)