Презбітерій

Мати божа королева Польщі

1897р., Я.Стика

Презбітерій Катедрального костелу

(центральне вікно над головним вівтарем)

Свинцеве обрамлення, моліроване і гранчасте скло, протрави, шварцлота

У центрі вітражного полотна – постать Матері Божої, що сидить і тримає на колінах малого Ісуса. Голови їх увінчані золотими королівськими гострокінцевими коронами. Темно-синя сукня-стола та червоно-пурпурова накидка Матері Божої відтіняють фігурку Ісуса та лики святих, які ясніють ніжними барвами. Тло утворює стрільчаста готична арка, оточена пишним вінком з квітів, пересипаних шматками різнокольорового скла. У підніжжі – ангели, які возносять в небеса польську корону. Завершує вітраж герб Польщі – білий орел на червоному тлі. Примітка. Вітраж виконала фабрика Мейєра в Мюнхені.

Література. Грималюк Р. Вітражні вікна львівських храмів // Народознавчі зошити. – 1999. – № 5. – С.682.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 176.

Вкладені елементи

Мати Божа – Королева Польщі. Вітраж абсиди Латинського катедрального собору. 	Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. –…
Загальний вигляд (+)