Католицький дім (№ 36)

Розмір зображення: 800:669 піксел

Католицький дім (вул.Городоцька, 36) споруджено в 1911 р. (архіт. А.Опольський, І.Кендзерський) у середньовічному стилі.

Нині (1999 р.) – драматичний театр Західного оперативного командування.

У будівлі № 36 за польських часів містився Католицький дім і Малий Театр комедії, до 1939-го тут був кінотеатр, а також ресторан Юзефа Косіва, від повоєнних часів працював Львівський театр музичної комедії. 1954-го його перевели до Одеси, натомість сюди з Одеси перемістився Російський драматичний театр, заснований 1931 року. Згодом його реорганізували в театр Прикарпатського військового округу, потім це був театр Західного оперативного командування, нещодавно його передали у власність міста. Цю саму адресу за радянських часів мала майстерня роздрібного об’єднання “Промтовари”. На початку ХХІ століття тут також розмістили нічний клуб “Труба”, весільний і косметичний салони.

Джерело: “”, 17 січня 2008 року, № 3 (311)