2008 р. У Львові хочуть створити музей-садибу Олени Степанівни

Дата: 20.11.2008

Депутати Львівської міськради від фракції ВО «Свободи» звернулись до міського голови А. Садового з проханням створити у Львові меморіальний музей-садибу хорунжої УСС Олени Степанівни до 115 річниці з дня її народження. Відповідне звернення сьогодні, 20 листопада, під час сесії Львівської міськради зачитав керівник фракції ВО «Свободи» В. Павлюк.

Зокрема, депутати просять затвердити відповідним розпорядженням міського голови громадської ради щодо створення меморіального музею-садиби Олени Степанівни, куди б входили представники інтелігенції та громадськості. Також доручити відповідним виконавчим органам підготовку необхідних документів для проведення реєстрації музею.

Музей планується створити в будинку на вул. Козацькій, 11, а мешканців будинку відселити і надати їм житло з фонду міської ради. За кошти міського і обласного бюджету депутати мають намір провести ремонт та реставрацію будинку.

Джерело:

Сьогодні відбулося ганебне засідання комісії ЛМР у справі проведення конкурсу щодо Музею Олени Степанівни на Козацькій 11а. Відстоювати його прийшло АЖ ЧЕТВЕРО ВІДВАЖНИХ ЖІНОК!

Як повідомила одна з них: «З конкурсу приміщення зняли, бо виявляється, не проведена ще оцінка МАЙНА на Козацькій. Керівниця відділу комунального майна на рідкість цинічна особа, а депутати сиділи тихо як миші під мітлою. Один, правда, сказав після цього, що питання про комерціалізацію будинку треба переглянути на сесії. Обнадійливо. Але решта всі мовчали. Станом на сьогодні питання залишилося відкритим». Отаке-то…

Галина Сварник (30 вересня 2017 р.) . Фото – з цього повідомлення.